ماموریت ها و اهداف


اعتبار.jpg

ارزیابی و رتبه‌بندی شرکت‌ها طراحی و مونتاز آسانسور مانند سایر مقیاس‌گذاری‌ها و دریافت گرید (Grade) ، معیار تشخیص صلاحیت شرکت است و نشان دهنده‌ی تضمین کیفیت و کمیت شرکت‌های برتر در ارائه محصولات و خدمات و دفاع از حقوق ذی‌نفعان است.


ماموری​ت مدل طراحی شده:

ارزیابی و رتبه‌بندی شرکت‌های دارای پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور از وزارت صنعت، معدن و تجارت که در زمینه طراحی، نصب و ارایه خدمات پس از فروش آسانسور فعالیت می‌نمایند. این ارزیابی، جایگاه شرکت‌های مذکور را از منظر توانمندی‌های سیستمی و مدیریتی و قابلیت‌های سازمانی را برای ارائه محصولات با ایمنی و کیفیت بالاتر و ارائه خدمات بهتر نشان می‌دهد.

در این مدل، با توجه به پیچیدگی‌های ناشی از عواملی چون : تعداد طبقات و ارتفاع ساختمان، ترافیک و کاربری ساختمان، سرعت و نوع نیروی محرکه و دیگر مشخصه‌های تعیین‌کننده، شرکت‌ها در سه رده (بلندمرتبه، میان مرتبه و کوتاه مدت) طبقه بندی میشود. قابلیت شرکت در هر سطح به صورت نشان یک ستاره (*)، دو ستاره (**) و سه ستاره (***)  تعیین می‌شود و نشان دهنده‌ی کیفیت مورد انتظار کارفرمایان و متقاضیان در آن حوزه از بازار است.


مزایای رتبه بندی شرکت ها:

1- در بسیاری زمینه‌ها، عقد قرارداد با شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی نیازمند رتبه‌بندی است. به عبارت دیگر مراکز دولتی اجازه ندارند با شرکت‌هایی که رتبه ندارند قرارداد ببندند. اکنون در حوزه طراحی و مونتاژ آسانسور داشتن مجوز و پروانه معتبر از وزارت صنعت، معدن و تجارت حائز اهمیت است.

2- سرمایه گذار با آگاهی از رتبه‌بندی شرکت‌ها و توان فنی و مالی آنها، می‌تواند در انتخاب شرکت مناسب برای انجام پروژه خود تصمیم بهتری اخذ نماید، و بسته به موضوع پروژه و پیچیدگی‌های طراحی مهندسی و اجرایی آن، حداقل‌هایی برای رتبه کسب‌شده در نظر گیرد.

3-  رتبه‌بندی شرکت‌ها در صنعت آسانسور -مانند صنایع گوناگون- می‌تواند نمای کلی از وضعیت شرکت‌های موجود نسبت به هم و نقاط ضعف و قوت آن‌ها را نشان دهد. و ساماندهی صنعت را در پی دارد.

4- رتبه‌بندی با توجه به آن که نشان‌دهنده‌ی تصویری از توانمندی‌های شرکت است، نقشه راه رشد و بلوغ توانمندی‌های شرکت را برای رسیدن به وضعیت بهینه و بهتری مشخص می‌نماید.


اهداف حاصل از رتبه‌بندی علمی و تخصصی شرکت‌های آسانسور:

1- ايجاد مرجعي معتبر جهت كمك به متقاضیان در شناسايي و انتخاب شرکت‌های شايسته و توانمند که با ماهيت، الزامات و نیازمندی‌های ایشان تناسب داشته باشد.
2- ایجاد بانک اطلاعاتی برای معرفي توانمندي‌ها و قابليت‌هاي شركت‌هاي آسانسوری به متقاضیان و ذی‌نفعان.
3- بسترسازی ایجاد شرایط رقابتی برابر برای شرکت‌ها از طریق شفاف‌سازی توان و شناسایی شایستگی واقعی شرکت‌ها
4- ایجاد فضای اعتماد و امن بین متقاضیان و ارائه‌دهندگان خدمات و محصولات مزبور و جلوگیری از تخلفاتی چون مُهرفروشی و ... .
5- ارتقای سطح تعالی و بلوغ شرکت‌های طراحی و مونتاژ آسانسور همسو با طرح جامع و تفصیلی کلان شهرها (با نگاه و رویکرد بلندمرتبه سازی) و افزایش در حجم و پیچیدگی طرح های ساختمانی
6- ايجاد انگيزه در شركت‌ها برای توسعه مستمر ظرفيت‌ها و قابليت‌ها
7- تسهيل صادرات محصولات و  خدمات فني به ساير كشورها
8- ایجاد بستر برای تغییر در ماهیت صنعت آسانسور و دگردیسی از مدیریت و فرآیند سنتی به مدیریت مدرن و چابک و بهره‌وری رو به رشد آسانسور

9- ایجاد فضایی برای یکپارچگی و انسجام ذی‌نفعان صنعت آسانسور شامل همه بخش‌ها (قانونگزار، نظارت و استاندارد، متقاضیان و سازندگان ساختمان، مشتریان، استفاده کنندگان، دانشگاه و پژوهشگاه، و ... )

10- رتبه‌بندی ابزاری برای  کمک به فرآیند اجرایی و تصمیم‌گیری وزارت صنعت، معدن و تجارت در شیوه نامه صدور و تمدید پروانه طراحی و مونتاژ است.

11- رتبه‌بندی ابزاری برای تصمیم‌گیری موثر صنف، سندیکا و اتحادیه مرتبط و روابط ذی‌نفعان صنعت آسانسور و ساختمان است.


طول زمان اخذ رتبه‌بندی:

زمان اخذ رتبه با توجه به رده موردنظر (بلندمرتبه، میان‌مرتبه و کوتاه‌مرتبه) و پیچیدگی‌ها و ظرافت‌های سطوح اندکی متفاوت است. ولی به طور متوسط (حداقل) 16 روز کاری و  (حداکثر) یک ماه  و نیم کاری می‌باشد.

از زمان تحویل اسناد اظهارنامه به شرکت که فرآیند ارزیابی آغاز می‌شود. پیش‌بینی شده است که بسته به رده و عملکرد شرکت، تکمیل اظهارنامه (سند خوداظهاری) از دو روز کاری تا دو هفته به طول می‌انجامد. هماهنگی حضور ارزیاب در محل کارفرما و انجام ارزیابی (یک هفته یا دو هفته) زمان می‌برد که در آن ارزیابی حضوری طی ساعاتی (از یک روز تا دو روز کاری) انجام می‌شود. از آخرین روز ارزیابی حضوری، برای امتیازدهی و تکمیل فرم‌های مربوطه توسط ارزیاب و اعلام نتیجه و رتبه شرکت حدود یک هفته تا ده روز کاری آماده خواهد بود.

   ​* از زمان ثبت‌نام و ارسال اطلاعات اولیه تا تایید رده موردنظر شرکت (بلندمرتبه، میان‌مرتبه و کوتاه‌مرتبه) از طرف دبیرخانه و تعیین حق‌الزحمه رتبه‌بندی - دو روز کاری

   * قبل از انجام ارزیابی حضوری، تسویه 65% مبلغ حق‌الزحمه باید انجام گیرد.


مدارک لازم جهت اخذ رتبه و فرآیند آن:

تکمیل فرم ثبت‌نام و اطلاعات موردنیاز از طریق سایت یا ارسال تقاضای حضور در رتبه‌بندی در سربرگ شرکت، ارسال تصویر اساسنامه، تصویر پروانه معتبر وزارت صنعت، معدن و تجارت، مدارک عضویت در سندیکا/صنف/اتحادیه، پرداخت مبلغ ثبت نام اولیه (400و600و800 هزار تومان)، دریافت و تکمیل اظهارنامه و ارائه مدارک مورددرخواست، تسویه 65% حق‌الزحمه رتبه‌بندی، تدارک حضور ارزیاب در محل شرکت و شرایط ارزیابی، پرداخت 35% باقیمانده حق‌الزحمه، دریافت گواهی‌نامه رتبه.​